Machiaje
 
 Machiajul ochilor
 Machiaj de mireasa
 Despre machiaj
 Machiaj de seara
 Machiajul artistic
 Machiaj de zi
 Miracolul machiajului
 Machiaj ochi caprui
 Machiaj ochi albastri
 Machiaj ochi verzi
 Alimentie sanatoasa pentru un ten frumos
 Vitamine pentru ten
 Demachiajul
 Machiaj permanent
 Machiajul semipermanent
 
 

 

 

 


 Machiajul ochilor

  Probabil ca cea mai importanta parte a imaginii generale este machiajul ochilor. Ochii sunt primii care atrag atentia si pot sa comunice foarte multe despre tine chiar inainte de a spune primul cuvant. Daca machiajul este prost facut tot ochii sunt acceea care vor scoate in evidenta un machiaj foarte incarcat sau pur si simplu nepotrivit cu ocazia respectiva. Totul este unde si cand sa folosesti diferite machiaje pentru ochi.

  In general machiajul trebuie sa puna in evidenta o singura trasatura faciala, aceea pe care dorim sa o scoatem in evidenta si care te avantajeaza mai mult. Daca dorim ca machiajul ochilor sa fie mai complex atunci vom folosi pentru buze o culoare neutra. Insa daca dorim sa atragem atentia asupra buzelor vom folosi un machiaj mai natural al ochilor in culori cu tonuri joase. In cazul unor ocazii speciale este bine sa apelam la un salon profesionist pentru siguranta unei imagini impecabile si atragatoare.
 Iata cateva sfaturi utile pentru ca machiajul ochilor sa fie o reusita :

  Pregateste zona ochilor inainte de machiaj cu anticearcan concealer  ( concealer este un fel de fond de ten mai concentrat folosit inaintea machiajului pentru a ascunde diferite defecte. Se gaseste la magazinele de cosmetice la un pret incapand cu 15 lei) in cazul in care sunt prezente cearcanele sau acele zone de sub ochi de culoare verde-albastrui.
  Aplica o baza de machiaj pentru ochi care va mentine machiajul ochilor intr-o stare perfecta pentru ore intregi - atat baza pentru ochi cat si concealerul trebuie sa fie potrivit nuantei tale de ten si tenului tau. Baza pentru machiajul ochilor este produsa de aproape toti marii producatori de cosmetice.
  Aplicarea corecta a eye-linerului pentru a putea contura foarte bine ochii. Aplica tusul cat mai aproape de gene de la coltul interior catre coltul exterior. Aplicarea corecta a tusului este o operatie destul de grea si de minutioasa. Cu putina rabdare putem obtine ceea ce dorim iar rezultatul va merita tot efortul.

  Alegerea unei culori potrivite pentru look-ul tau : in primul rand von tine cont de culoarea parului si apoi de culoarea ochilor,a tenului si a vestimentatiei. Pentru parul blond vom alege un machiaj in nuante calde (bej, auriu), brunetele vor alege nuate maronii, cafenii iar pentru parul roscat se potrivesc nuantele de piersica, rozul, aramiul. Culorile neutre ca bejul, cremul se potrivesc in majoritatea cazurilor, indiferent de culoarea parului, a tenului sau a ochilor. Pentru o culoare a ochilor mai deschisa vom folosi un machiaj in nuante mai inchise si invers in cazul ochilor de culoroare mai inchisa.