Machiaje
 
 Machiajul ochilor
 Machiaj de mireasa
 Despre machiaj
 Machiaj de seara
 Machiajul artistic
 Machiaj de zi
 Miracolul machiajului
 Machiaj ochi caprui
 Machiaj ochi albastri
 Machiaj ochi verzi
 Alimentie sanatoasa pentru un ten frumos
 Vitamine pentru ten
 Demachiajul
 Machiaj permanent
 Machiajul semipermanent
 
 

 

 

 


 Machiajul de zi

  De multe ori am auzita ca machiajul de zi trebuie sa fie usor si simplu in timp ce la machiajul de seara putem folosi culori indraznete cu mult gloss si sclipici. De aici am putea deduce ca diferenta dintre machiajul de zi si de seara este data de culorile pe care le folosim. Ei bine, adevarul este ca lumina este cea care face diferenta. Chiar si pe timpul zilei in anumite locatii, cum ar fi sediile marilor companii, lumina naturala lipseste cu desavarsire. Daca lumina este asigurata de lampi fluorescente (neoane) atunci trebuie sa stim ca aceasta potenteaza  (ascute) culorile in timp ce becurile cu incandescenta produc o lumina galbuie care tinde sa inmoaie culorile. Ca urmare trebuie sa facem machiajele noastre in consecinta.

 In lumina fluorescenta ochii albastri vor capata o tenta rosiatica in timp ce ochii caprui vor capata o nuanta galbuie-verzuie. Fotografii folosesc lumini moi cu lampi incandescentae in tonuri rosiatice care reusesc sa mai ascunda din imperfectiuni si vor da impresia unei ten mai tonifiat si mai bronzat.

 Atunci cand suntem la munca iar lumina este fluorescenta sau naturala, unde toate detaliile vor fi mult mai clare, vom apela la un machiaj in culori neutre, cat mai naturale, in asa fel incat sa nu apara schimbari dramatice care sa dea impresia ca purtam o masca.

 Daca avem de a face cu lumina incandescenta (traditionalele becuri) putem apela la un machiaj in culori mai indraznete si mai putin luminoase, un machiaj mult apropiat celui de seara.

  In concluzie putem spune ca trebuie sa facem ajustari ale modului in care ne machiem si a culorilor pe care le folosim in functie de tipul de lumina pe care il vom avea la locatia respectiva.

 

 
 

 


 

contact: danyoo89@gmail.com